Sajtóközlemény

Itt egy jó kis program!” – A Vidékfejlesztési Programról közérthetően

Szakmai konferenciát szervezett a Credit-2 Kft.

Hajdúböszörmény, 2014. szeptember 17.

A Credit-2 Kft. 2014 júniusában eredményesen pályázott a Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet „sokoldalú és fenntartható, vidékfejlesztéssel kapcsolatos országos, térségi és helyi fórumok, események szervezésére vonatkozó, 2014. augusztus 1. és 2014. szeptember 30. közötti időszakban megvalósítható projektötletek benyújtásáracímen meghirdetett pályázati felhívására.
A projekt keretében egy interaktív szakmai konferencia megszervezését vállalta fel a vállalkozás „Itt egy jó kis program! – A vidékfejlesztési Programról közérthetően” címmel.
A támogató által megítélt nettó 586.250 Ft vissza nem térítendő támogatás a konferencia megvalósításának anyagi hátterét teremtette meg.

A Credit-2 Kft. közel 20 éve végez gazdasági, üzletviteli és pénzügyi tanácsadói tevékenységet. Fő célja a vidéki térségek társadalmi-gazdasági fejlődésének elősegítése, a leszakadó térségek felzárkóztatása, főként az EU-s és hazai vidékfejlesztési támogatások hatékony felhasználása révén. 

Ennek eléréséhez tanácsadói tevékenységük mellett képzések, szakmai konferenciák, tájékoztató előadások, fórumok megtartásával igyekeznek hozzájárulni. Ezt szolgálta a Demokrácia Nemzetközi Napján megrendezett szakmai konferenciájuk is. 

A konferencia első harmadában a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara képviselője által átfogó és átlátható képet kaptak a résztvevők a helyi vidékfejlesztés jelenlegi helyzetéről, valamint a következő 7 éves uniós ciklus várható vidékfejlesztési programjairól, azok helyi gazdaságot érintő szerepéről. 

A konferencia következő részében különböző hazai finanszírozási eszközöket ismerhettek meg a résztvevők, valamint tájékoztatást kaphattak a 2014-2020 közötti Közös Agrárpolitika főbb irányvonalairól. 

A konferencia záróblokkjában az előadókkal való konzultációra, valamint szakmai ismeretek, tapasztalatok kölcsönös megosztására, közös fejlesztési elképzelések megfogalmazására nyílt lehetősége a látogatóknak.

A program kísérőrendezvényeként a Hajdúböszörményi Népi Hajdúház korhűen berendezett helyiségeit és helyi értékeket bemutató kiállításait tekinthették meg az érdeklődők. 

A vállalkozás bízik abban, hogy az eseményen átadásra került információk, ismeretek, gyakorlati tapasztalatok révén sikerült rávilágítania arra, hogy mindannyian érdekeltek és érintettek vagyunk térségünk fejlesztésében, hisz a vidékfejlesztés rólunk, nekünk és értünk szól!

Név: Credit-2 Gazdasági Tanácsadó Kft.
Cím: 4220 Hajdúböszörmény, Mester u. 3/A
Tel.: +36 (52) 229-360
Fax: +36 (52) 561-162
E-mail: credit2hb@gmail.com

A projekt az MNVH Elnökségének értékelése alapján, 
az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap társfinanszírozásában, 
a Nemzeti Vidékfejlesztési Program Irányító Hatósága jóváhagyásával valósul meg.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése