Sajtóközlemény

„MI FÁN TEREM A BIODIVERZITÁS?”

Interaktív szakmai konferenciát tartott a FEMO Kft.

Hajdúböszörmény, 2014. szeptember 26.

A FEMO Kft. 2014 júniusában eredményesen pályázott a Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet „sokoldalú és fenntartható, vidékfejlesztéssel kapcsolatos országos, térségi és helyi fórumok, események szervezésére vonatkozó, 2014. augusztus 1. és 2014. szeptember 30. közötti időszakban megvalósítható projektötletek benyújtásáracímen meghirdetett pályázati felhívására.
A projekt keretében egy térségi kihatású konferencia megrendezését vállalta fel „Mi fán terem a biodiverzitás?” - Szakmai konferencia a biológiai sokféleség jegyében címmel.
A Támogató által megítélt nettó 776.100 vissza nem térítendő támogatás a rendezvény megvalósításának anyagi hátterét teremtette meg.

A FEMO Kft. 2014. szeptember 25-én szakmai konferenciát tartott a Hajdúböszörményi Népi Hajdúházban, melyre Hajdú-Bihar megyéből, elsősorban a Hajdúböszörményi és Hajdúszoboszlói kistérségből várta az érdeklődőket. 

A Kft. több mint 20 éve végzi mezőgazdasági termelő tevékenységét, jelenleg Hajdú-Bihar megye egyetlen vetőburgonya-termesztő vállalkozása. Termelő tevékenységét az agrár-környezetgazdálkodási előírásoknak megfelelően, környezetkímélő módon folytatja. A fenntartható mezőgazdaság, a környezet védelme mellett fontos feladatának tekinti a vidék értékeinek felkutatását, népszerűsítését a vidéki szereplők aktivizálását, összefogását, a vidék élhetőbbé tételét. 

A Biológiai Sokféleség ENSZ évtizede kapcsán megrendezett konferencia a fentiek együttes megvalósulását szolgálta.

A konferencia első harmadában a Zöld Kör és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara képviselői által átfogó és átlátható képet kaptak a résztvevők a biológiai sokféleség jelentőségéről, a biodiverzitás és a mezőgazdaság szoros kapcsolatáról. Emellett érdekes információk hangzottak el a Debreceni Egyetem munkatársától az őshonos juhfajták génmegőrzésben betöltött szerepéről.

A konferencia következő részében a Mangalicatenyésztők Országos Egyesületének képviselője beszélt a szintén őshonos mangalica tenyésztésének fontosságáról. Emellett a Keleti Ökorégió Egyesület elnöke, valamint Erdősi Bálint VM szaktanácsadó gyakorlatban alkalmazható ötleteket, megoldásokat osztott meg a jelenlévőkkel a téma kapcsán.

A konferencia záróblokkjában az előadókkal való konzultációra, valamint szakmai ismeretek, tapasztalatok kölcsönös megosztására, közös fejlesztési elképzelések megfogalmazására nyílt lehetősége a látogatóknak.

A program kísérőrendezvényeként a Hajdúböszörményi Népi Hajdúház korhűen berendezett helyiségeit és helyi értékeket bemutató kiállításait tekinthették meg az érdeklődők. 

A vállalkozás bízik abban, hogy az eseményen átadásra került információk, ismeretek, gyakorlati tapasztalatok révén sikerült rávilágítania arra, hogy mindannyian érdekeltek és érintettek vagyunk a biológiai sokféleség megőrzésében!

Név: FEMO Kft.
Cím: 4220 Hajdúböszörmény, Polgári. u. 73.
Tel.: +36 (30) 466-3066
E-mail: femokft@gmail.com


„A projekt az MNVH Elnökségének értékelése alapján, 
az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap társfinanszírozásában, 
a Nemzeti Vidékfejlesztési Program Irányító Hatósága jóváhagyásával
valósult meg.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése